Alue


Pelastusharjoitusalue

Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella Porissa voi harjoitella mm. erilaisten palojen sammutusta, savusukellusta, kemikaaliturvallisuutta, ympäristövahinkojen torjuntaa, monipuolisia pelastus- ja jälkihoitotehtäviä, hälytysajoja ja loukkaantuneiden ensihoitoa, kriisinhallintaa sekä yritysturvallisuuteen ja ulkomaantyöhön liittyviä turvallisuuskäytäntöjä.

Sijaintimme on erinomaisten liikenneyhteyksien päässä ja lähimmälle lentokentälle on matkaa 1 kilometri.

Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella on kemikaalionnettomuuskenttä, savusukelluskenttä, harjoitushalli ja korkean paikan kenttä, lento-onnettomuuskenttä, liikenneonnettomuuskenttä, kulissikaupunki, laiva sekä asianmukaiset ruokala-, majoitus- ja sosiaalitilat. Alueelle ollaan suunnittelemassa tyhjistä säiliöistä koostuvaa pelastussimulaattoria sekä korkean paikan työskentelyn koulutussimulaattoria. Tavoitteenamme on saada alueelle viranomaisyhteistyöharjoituksiin tarkoitettu rauniokortteli. 

Asiakkainamme ovat olleet yksityisen sektorin turvallisuusorganisaatiot pienistä toimijoista suuriin yrityksiin. Alueellamme ovat harjoitelleet pelastuslaitokset, sopimuspalokunnat, teollisuuden ja laitosten pelastusorganisaatiot, turva-alan yritykset, turvallisuusalan ja terveydenhuollon oppilaitokset, erilaiset vapaaehtoisjärjestöt sekä Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos.

Pystymme toteuttamaan erilaisia siviilikriisinhallinnan koulutuskokonaisuuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Alueen pelastusharjoituskenttiä voivat käyttää esimerkiksi pelastuslaitokset, sopimuspalokunnat, teollisuuden ja laitosten pelastusorganisaatiot, turva-alan yritykset, turvallisuusalan ja terveydenhuollon oppilaitokset, erilaiset vapaaehtoisjärjestöt sekä Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos.

Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue on kooltaan 38 hehtaaria, josta on rakennettuna n. 6 hehtaaria.

Katso video Ota yhteyttä